Sociální a zdravotní portál

Katalog kontaktů

Úvod » Kontakty » Detaily kontakt
  
ESET – HELP, z. s.
Úvalská 47
Popis

 

Organizace ESET – HELP byla založena v roce 1995. Jejím posláním je poskytovat péči o duševní zdraví a přispívat k jejímu rozvoji.

Lidem, kteří se na nás obrátili, pomáháme znovu získat zdravotní, psychickou a sociální stabilitu a obnovit či rozšířit jejich možnosti a dovednosti tak, aby překonali nepříznivý stav, ve kterém se nachází, a dosáhli plnohodnotného a spokojeného života. Služby orientujeme co nejblíže k člověku a jeho přirozenému prostředí.

Všechny sociální služby ESET – HELP jsou registrované podle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

KOMUNITNÍ TERÉNNÍ TÝM / CDZ ESET

Multidisciplinární tým specializovaný na podporu lidem se závažným duševním onemocněním především v jejich přirozeném domácím prostředí. Naším posláním je přispívat ke stabilizaci či zlepšení zdravotního stavu klientů, posilovat jejich dovednosti, kompetence a samostatnost při řešení životních situací.

CDZ ESET je multidisciplinární tým složený ze sociálních pracovníků, psychiatrických sester a psychologa, který poskytuje podporu lidem se závažným duševním onemocněním v jejich přirozeném prostředí. Posláním je přispívat ke stabilizaci a zlepšení zdravotního stavu klientů týmu, posilovat jejich kompetence a samostatnost při řešení životních situací i rozvíjet své dovednosti a tím komplexně napomáhat ke zlepšení kvality jejich života.

Komu je služba určena

Službu poskytujeme lidem od 18 let a starším se závažným duševním onemocněním, primárně schizofrenního okruhu a závažné afektivní poruchy, a to včetně kombinace závažného duševního onemocnění a závislosti/škodlivého užívání návykových látek. Služba působí v regionech:

MČ Praha 10 (Strašnice, Malešice, Záběhlice)

MČ Praha 11 (Háje)

MČ Praha 15 (Hostivař)

MČ Praha 21 a Praha 22 (Uhříněves, Petrovice, Pitkovice, Hájek u Uhříněvsi, Horní Měcholupy, Dolní Měcholupy, Kolovraty, Běchovice, Štěrboholy, Dubeč, Újezd nad Lesy, Klánovice, Koloděje, Královice, Nedvězí u Říčan a Benice).

V případě, že klient ještě nemá diagnostikováno některé z výše uvedených duševních onemocnění, tým ho může přesto kontaktovat a zajistit mu psychiatrické vyšetření u psychiatra týmu. Tým proaktivně kontaktuje a motivuje ke spolupráci i osoby, které aktuálně motivaci nejeví, avšak z dosavadních zjištění (např. na základě doporučení ambulantního psychiatra, lůžkového zařízení, žádosti ze strany blízkých) vyplývá potřebnost potenciálnímu klientovi službu nabídnout a pomoci řešit jeho obtížnou situaci.

S čím konkrétně Vám můžeme pomoci (co je pro službu typické)

Multidisciplinární tým se specializuje na podporu lidí se závažným duševním onemocněním v jejich přirozeném prostředí. Všichni sociální pracovníci a psychiatrické sestry týmu pracují formou case managementu. Po dobu spolupráce podporujeme klienty při dosahování větší samostatnosti v každodenním životě, posilujeme schopnosti vedoucí k naplňování životních rolí a zajištění potřeb klientů. Často spolupracujeme i s lidmi, kteří nejsou motivovaní a opakovaně vypadávají ze služeb dostupné zdravotní a sociální péče, či podstupují opakované hospitalizace, nebo nemají dosud zkušenosti s psychiatrií. Spolupracujeme rovněž s rodinou a okolím našich klientů.

Kontakty a provozní doba služby

Terénní provozní doba: pondělí – pátek 9:00 – 17:00 h (s možností individuálního přizpůsobení)

Ambulantní provozní doba:

úterý  9:00 – 17:00 h

středa  13:00 – 17:00 h

čtvrtek  9:00 – 13:00 h

Ambulantně může být služba po předchozí dohodě poskytnuta i mimo uvedenou ambulantní provozní dobu (a to v rámci provozní doby pondělí – pátek 9:00 – 17:00 h).

Místo poskytování:

Úvalská 3411/47, 100 00 Praha 10 – Strašnice (kancelářské zázemí a konzultační prostor, kontaktní místo pro zájemce o službu)

Hekrova 805/25, 149 00 Praha 11 – Háje (konzultační prostory)

náměstí Smiřických 42/12, Praha 22-Uhříněves

Telefon:

+420 603 152 240  sociální pracovník pro CDZ (Strašnice, Malešice, Záběhlice, Háje a Hostivař)

+420 734 596 536  sociální pracovník pro oblast Prahy 21, 22 (Uhříněves)

+420 773 261 010  psychiatrická sestra pro CDZ (Strašnice, Malešice, Záběhlice, Háje a Hostivař)

E-mail:

cmkt@esethelp.cz, cmdd@esethelp.cz, ktt@esethelp.cz, asertivni.tym@esethelp.cz

CENTRUM DENNÍCH AKTIVIT

Změny pouze v tomto případě:

Komu je služba určena

Službu poskytujeme lidem od 18 do 64 let se závažným duševním onemocněním, jejichž zdravotní stav je stabilizovaný. Služba je určena lidem trvale či dlouhodobě žijícím v Praze (primárně v MČ Praha 4, 10, 11, 12, 15 a 22), kteří mají zájem získat nové či posílit stávající dovednosti a samostatnost v oblasti denní struktury a nakládání s časem, nebo některé běžné každodenní dovednosti.

Kontakty a provozní doba služby

Provozní doba: pondělí – pátek 9:00 – 17:00 h

Místo poskytování: Hekrova 805/25, 149 00 Praha 11 – Háje

Telefon: 733 120 332, 731 652 636

Email: centrum@esethelp.cz, centrum2@esethelp.cz

ANONYMNÍ INTERNETOVÁ PORADNA

Organizace ESET-HELP ve spolupráci s Klinikou ESET, která dlouhodobě poskytuje svoje služby na Praze 10 lidem s duševním onemocněním (Centrum duševního zdraví), nabízí anonymní internetovou poradnu pro všechny, kteří zažívají psychickou nepohodu a pozorují psychické obtíže, nebo pro jejich blízké.

Komu je poradna určena

Na poradnu se mohou obracet všichni lidé, kteří zažívají psychickou nepohodu a pozorují psychické obtíže, nebo jejich blízcí.

S čím konkrétně Vám můžeme pomoci (co je pro službu typické)

Cílem on-line poradny je anonymní odborné poskytování informací v oblasti péče o duševní zdraví. V případě psychických obtíží Vám odborník přímo poskytne radu a je-li to třeba, doporučí další odbornou péči.
Pro položení dotazu je třeba vyplnit webový formulář (Váš e-mailový kontakt a text dotazu) a zprávu odeslat. Odpověď obdržíte zpravidla do sedmi pracovních dnů na Vámi zadaný e-mailový kontakt.

Jakou pomoc lze očekávat

  • Pochopení a podporu v náročné situaci.
  • Pomoc v zorientování se v obtížné situaci.
  • Doporučení adekvátní odborné péče.

Jakou pomoc od nás nedostanete

  • Diagnostiku a léčbu onemocnění.
  • Podrobné a kontinuální řešení specifické životní či zdravotní situace.
  • Řešení akutního krizového stavu.

(V takovém případě lze využít některou z dostupných krizových služeb: V Praze Krizové centrum RIAPS, nebo Centrum krizové intervence v areálu PN Bohnice, v Brně Krizové centrum Psychiatrické kliniky FN Brno – Bohunice.)

Kontakty a provozní doba služby

Pro položení dotazu je třeba vyplnit webový formulář (Váš e-mailový kontakt a text dotazu) a zprávu odeslat. Odpověď obdržíte zpravidla do sedmi pracovních dnů na Vámi zadaný e-mailový kontakt.

Místo poskytování:

Webový formulář naleznete zde: http://www.esethelp.cz/poradna.php


Adresa: Úvalská 3411/47
100 00 Praha 10 - Strašnice


Telefon 1: 774 186 262
Telefon 2
Fax
Webové stránky: http://www.esethelp.cz
Emailová adresa: office@esethelp.cz
Poznámka
Kategorie_old
Kategorie kontaktu: Organizace spolupracující s MČ Praha 10
Potřebuji řešit: Bydlení|Finance|Chod domácnosti|Péče o blízké|Osamělost|Psychická podpora|Řešení konfliktů
Cílová skupina: Osoby se zdravotním postižením

Odbor sociální

Odbor sociální
Úřadu MČ Praha 10

Vinohradská 3218/169,
Praha 10
Bc. Pavel Petřík
vedoucí odboru
budova K, 3. patro
kancelář č.324
tel.: +420 267 093 229
e-mail: szp@praha10.cz
 

O odboru sociálním  >>