Sociální a zdravotní portál

Katalog kontaktů

Úvod » Kontakty » Detaily kontakt
  
Barevný svět dětí, z. s.
Pod Nuselskými schody 1721/3
Popis

Jsme pražská nezisková organizace, která již od roku 2004 nabízí pomocnou ruku biologickým i pěstounským rodinám, které si se svými těžkostmi nevědí samy rady.

 

Naše vize: Aby dnešní děti jednou mohly být dobrými rodiči.

 

V současné době se aktivně věnujeme 4 projektům:

 

1. KÁMOŠ

Projekt, který realizujeme bez přerušení od roku 2005, poskytuje služby na podporu ohrožených rodin, které jsou v agendě OSPOD. Jeho hlavním cílem je pomáhat těmto rodinám řešit obtížné životní situace, ve kterých se ocitají. Poskytované služby podporují všechny členy rodiny. Děti jsou párovány se svými osobními asistenty – velkými Kámoši, kteří jim pomáhají v otázkách vzdělávání, zdravého trávení volného času a poskytují jim potřebnou emocionální podporu. V rámci podpůrných prorodinných služeb nabízíme rodinám podporu a doprovázení sociálním pracovníkem; individuální, párové a rodinné psychologické poradenství a terapie, právní poradenství.

 

V případě potřeby či zájmu o další informace se obracejte na telefonní číslo 732 857 225.

 

2. SLUŽBY PRO PĚSTOUNY

Tento projekt realizujeme od podzimu roku 2013. Podporujeme v něm celé pěstounské rodiny, vzděláváme pěstouny dle novely zákona č. 401/2012 Sb. (skupinově i individuálně), poskytujeme psychologické a terapeutické služby, právní služby, konzultace a doprovázení. V rámci vzdělávání sdružujeme komunitní skupiny pěstounů a jejich děti. Pěstouny vzděláváme také formou workshopů, besed a individuálními konzultacemi. Od roku 2015 uzavíráme dohody o výkonu pěstounské péče a pěstounské rodiny také doprovázíme.

 

V případě potřeby či zájmu o další informace se obracejte na telefonní číslo 607 066 799 (vzdělávání a podpůrné služby) nebo na telefonní číslo 607 066 800 (doprovázení).

 

3. PRÁCE S BIOLOGICKOU RODINOU

Nejmladší z našich projektů je realizován od roku 2018. Cílí zejména na podporu biologických rodin dětí, které vyrůstají v náhradní rodinné péči a také na podporu biologických dětí pěstounů, kteří přijali dítě do pěstounské péče. Další cílovou skupinou pak mohou být děti v jiné formě péče, než je péče pěstounská (např. dítě svěřené do péče jiné fyzické osoby atp.), nicméně vyrůstající v pěstounské rodině. Biologickým rodinám nabízíme zejména pomoc při kontaktu a zlepšení vztahu s dítětem a jeho pečovateli, rozvoj rodičovských kompetencí, doprovázení a pomoc při stabilizaci rodinné situace (např. bydlení, zaměstnání, komunikace s úřady, oblast finančních otázek atd.), psychologické poradenství, terapii a další odborné služby. S dětmi pak pracujeme v největší míře na podpoře a rozvoji vztahů s jejich sourozenci či rodiči, pochopení změny struktury rodiny, nabízíme jim psychologickou podporu, terapii a další potřebné služby. Zaměřujeme se také na podporu a zlepšování vztahů mezi pěstouny a biologickými rodiči.

 

V případě potřeby či zájmu o další informace se obracejte na telefonní číslo 607 066 800.

 

4. SLUŽBY PRO ODBORNÍKY A VEŘEJNOST

Od samého začátku směřujeme naši podporu také odborníkům z oblasti sociálně - právní ochrany dětí a zájemcům o ni. Podporujeme multidisciplinární komunikaci - čtyřikrát ročně pořádáme setkání Mezioborové skupiny. V rámci tohoto projektu se také snažíme o osvětu široké laické veřejnosti - informujeme o aktuální situaci a dění v naší oblasti a čtyřikrát do roka pořádáme tematicky zaměřené Diskusní semináře.

 

V případě potřeby či zájmu o další informace se obracejte na telefonní číslo 607 066 799.

 

Sídlo: Sokolovská 81/55, Praha 8, 186 00
Datová schránka: uyv99k6
Číslo účtu: 2700483284/2010


Adresa: Pod Nuselskými schody 1721/3
120 00 Praha 2
Telefon 1: 731 850 775
Telefon 2
Fax
Webové stránky: http://www.barevnysvetdeti.cz
Emailová adresa: cesnekova@barevnysvetdeti.cz
Poznámka: http://facebook.com/barevnysvetdetios
Kategorie_old
Kategorie kontaktu: Organizace spolupracující s MČ Praha 10
Potřebuji řešit: Péče o děti
Cílová skupina: Rodina a děti|Mládež

Odbor sociální

Odbor sociální
Úřadu MČ Praha 10

Vinohradská 3218/169,
Praha 10
Bc. Pavel Petřík
vedoucí odboru
budova K, 3. patro
kancelář č.324
tel.: +420 267 093 229
e-mail: szp@praha10.cz
 

O odboru sociálním  >>