Sociální a zdravotní portál

Katalog kontaktů

Úvod » Kontakty » Detaily kontakt
  
Institut zdravotně-sociálních služeb, z. ú. - NÁŠ SLUNOVRAT
Libušská 60/149
Popis

Náš Slunovrat přináší novou moderní službu pro seniory, pro dlouhodobě nemocné, pro ty, kdo potřebují pomoc, kdo se nedokáží svými silami o sebe postarat. Naše služba je postavena na základech registrované sociální služby tísňové péče.

 

Každý si přejeme zůstat soběstačný, postarat se o sebe, žít doma. Někdy potřebujeme pomoc druhých. Většinou ji zajistí rodina, blízcí, sousedé, přátelé. Ani to však někdy nestačí a tehdy přichází na řadu ústavní péče - domov důchodců, léčebna, nemocnice.

 

S podporou služeb, které nabízíme, mohou naši klienti i ve stáří a v nemoci žít doma, být v bezpečí, a mít jistotu, že se jim dostane pomoci, pokud ji budou potřebovat.

 

Jádrem Našeho Slunovratu je nepřetržitě fungující operační středisko, kde pracují kvalifikovaní a zkušení lidé, připraveni kdykoli pomoci našim uživatelům. Uživatel se s operačním střediskem spojí v případě potřeby kdykoli a odkudkoli díky využití moderní bezdrátové komunikační technologie.  Náš klient dostane komunikační zařízení, krabičku menší než mobilní telefon. Ta má jen jediné tlačítko, díky kterému se klient kdykoli a odkudkoli spojí s naší centrálou, která zajistí okamžitou pomoc. Obsluha zařízení je mimořádně jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.

Naše cetrála nepřetržitě sleduje, zda je zařízení funkční, zda je náš klient v pořádku. Můžeme se s ním kdykoli spojit, zjistit, kde se nachází a poslat k němu pomoc.

 

Našimi prvními partnery v péči o klienta je jeho rodina a jeho blízcí. Informujeme je o stavu klienta. Umožníme jim spojit se s klientem i tehdy, kdy neodpovídá na volání na telefon či mobil.  Právě členy rodiny nejčastěji informujeme o tom, že náš klient potřebuje pomoc.

 

Náš Slunovrat spolupracuje s lékaři, s pečovatelskou službou, agenturou domácí péče a dalšími, jejichž služby klient využívá nebo by využívat mohl.

 

Služba Náš Slunovrat je určena všem, kdo mají omezenou soběstačnost, jsou osamělí, obávají se o své zdraví a chtějí mít jistotu, že se jim v případě potřeby dostane okamžité pomoci. Pro děti seniorů jsme jistotou nepřetržitého dohledu nad zdravím a bezpečností jejich nejdražších.

 

Službu Náš Slunovrat poskytuje nezisková organizace Institut zdravotně-sociálních služeb, registrovaný poskytovatel sociální služby tísňová péče.


Adresa: Libušská 60/149, 142 00 Praha 4
Telefon 1: 228 224 923
Telefon 2
Fax
Webové stránky: http://www.nas-slunovrat.cz
Emailová adresa: info@nas-slunovrat.cz
Poznámka
Kategorie_old
Kategorie kontaktu: Organizace spolupracující s MČ Praha 10
Potřebuji řešit: Péče o blízké|Osamělost|Psychická podpora
Cílová skupina: Senioři|Osoby se zdravotním postižením

Odbor sociální

Odbor sociální
Úřadu MČ Praha 10

Vinohradská 3218/169,
Praha 10
Bc. Pavel Petřík
vedoucí odboru
budova K, 3. patro
kancelář č.324
tel.: +420 267 093 229
e-mail: szp@praha10.cz
 

O odboru sociálním  >>