Sociální a zdravotní portál

Katalog kontaktů

Úvod » Kontakty » Detaily kontakt
  
Terapeutické centrum Modré dveře, z.ú.
K Horkám 23/16
Popis

Zaměřujeme na poskytování ambulantní a terénní krizové pomoci, na psychoterapeutické a poradenské služby. Jsme pověřeni k výkonu sociálně-právní ochrany dětí. V rámci tohoto pověření nabízíme pomoc a podporu rodinám s dětmi do 18 let, které se dostaly do nepříznivé životní situace a jsou v agendě Orgánu sociálně-právní ochrany dítěte (OSPOD). 

Na krizovou pomoc můžete přijít bez objednání každý pracovní v čase 8-16h, nebo si domluvit termín na telefonním čísle 725 515 934

Na psychoterapeutické a poradenské služby je nutné se vždy předem telefonicky objednat - 722 065 202.

K dispozici vám je tým krizových interventů a psychoterapeutů každý pracovní den.

Terapeutické centrum Modré dveře Praha poskytuje služby dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (krizová pomoc), a zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů (výkon sociálně-právní ochrany pověřenými osobami). 

POSLÁNÍ: Jsme tu pro lidi, kteří hledají životní stabilitu a potřebují k tomu profesionální pomoc či podporu. Posláním služby SPOD je poskytování komplexní podpory rodinám tak, aby měly podmínky pro zvyšování kvality péče o své děti. A děti měly v rodině podmínky pro svůj nejlepší vývoj. 

CÍL: Poskytnout takové služby, které obsahují podporu a odbornou pomoc vedoucí ke zkvalitňování života našich klientů. A předávat naše zkušenosti, jak takovouto odbornou pomoc poskytovat. 

 

  1. Krizová pomoc:  Pro každého, kdo se potřebuje rychle zorientovat v situaci, kterou prožívá jako náročnou, nepřehlednou, neřešitelnou. Neví si rady s tím, co prožívá. Cítí úzkost, obrátil se mu svět naruby, už to nezvládá, potřebuje s někým akutně mluvit. Změnil se mu život natolik, že najednou nezná řešení nebo už nemá ani energii na řešení životní situace. Jeho situace se zhoršila natolik, že ji nezvládá, ubližuje si nebo někdo jiný ubližuje jemu. Život se pro něj stal tak nesnesitelný, že přemýšlí nad sebevraždou. Pro každého, kdo má obavy o osud někoho blízkého, který má psychické potíže, sebepoškozuje se nebo přemýšlí nad sebevraždou.
  2. Psychoterapie: Pro každého, kdo má zájem o změnu v rovině seberozvoje, o změnu a pochopení vlastních reakcí a návyků, kdo čelí opakujícím se nepříjemným situacím v životě a nerozumí proč. Pro všechny hledající podporu v náročných životních událostech, zorientování se v nich, nalezení přijetí a získání nových životních strategií. Pro každého, kdo hledá dlouhodobou podporu při řešení nových situací a změn v životě, při problémech ve vztazích. Při dlouhodobých pocitech nespokojenosti, emoční náročnosti, obavách až fóbiích.  Pro toho, koho něco trápí, komu se něco stalo, kdo potřebuje dlouhodobou podporu, kdo nerozumí své situaci, kdo se chce posunout dál ve vztazích nebo v životě obecně. 

Cílová skupina: 

  1. pro krizovou pomoc: osoby v psychické krizi bez rozdílu věku
  2. pro psychoterapii: osoby v agendě Orgánu sociálně-právní ochrany dítěte (OSPOD), osoby a děti s psychickými obtížemi, v obtížných životních situacích; mimo SPOD - každý, kdo má zájem o změnu v rovině seberozvoje, pochopení svých strategií a získání nových atd. viz část „potřebuji řešit“

 


Adresa: K Horkám 23/16
100 00 Praha 10
Telefon 1: 722 065 202
Telefon 2
Fax
Webové stránky: http://www.modredvere.cz/cz/modre-dvere-praha
Emailová adresa: centrum.praha@modredvere.cz
Poznámka
Kategorie_old
Kategorie kontaktu: Organizace spolupracující s MČ Praha 10
Potřebuji řešit: Péče o děti|Psychická podpora|Řešení konfliktů|Právní poradenství
Cílová skupina: Rodina a děti|Člověk v nesnázích

Odbor sociální

Odbor sociální
Úřadu MČ Praha 10

Vinohradská 3218/169,
Praha 10
Bc. Pavel Petřík
vedoucí odboru
budova K, 3. patro
kancelář č.324
tel.: +420 267 093 229
e-mail: szp@praha10.cz
 

O odboru sociálním  >>